AS Kimya - Glikoller - Klorürler, Florürler, Karbonatlar, Asitler, Fosfatlar, Alkoller Sülfatlar, Glikoller, Oksitler, Yağlar

POLİ ETİLEN GLİKOL

POLİ ETİLEN GLİKOLKimyasal Adı                    : Polyethylene Glycols / PEG
Ambalaj Şekli                   : Varillerde veyahut torbalarda
Kimyasal Formülü            : HO(CH2CH20)nH
Tanımı ve Kullanım Alanı :

PEG 200-300-400-600; mineral yağ, tekstil, deri, metal ve deterjan sanayilerinde, wax, parafin ve çözgen emülsiyonlarında emülgatör, ara çözücü, viskosite ayarlayıcı, nemlendirici, ester üretiminde alkol komponenti olarak kullanılmaktadır. PEG 1000-1500-4000-6000-9000; çok çeşitli sanayilerde emülgatör, yağlayıcı ve kalıp ayırıcı olarak kullanılmaktadır.
PEG 200, 300 ve 600 S 23 oC’de berrak renksiz sıvılardır. PEG 600, ortam sıcaklığına bağlı olarak berrak-renksiz bir sıvı, süt beyazı sıvı veya bir yarı katı kararlılığına sahip olabilir. Ca.1000 yada daha fazla molar kütleli polietilen glikoller 23 oC’de katıdırlar.

PEG çeşitlerinin yağlar, yağ asitleri, alkoller ve sıvı yağlarla, doğal ve sentetik ester ve hidrokarbon waxları, petrol fraksiyonları ve hidrofobik bir doğanın diğer maddelerinin çoğuyla karışabilirliği sınırlıdır.

Devamını oku...

PM GLİKOL

PM GLİKOLKimyasal Adı : Propylene Glycol Methyl Ether
Ambalaj Şekli : Varillerde
Kimyasal Formülü : CH3OCH2CHOHCH3
Tanımı ve Kullanım Alanı :

PM Glikol, su bazlı saten boyalarda parlaklığı arttırır, yayılmayı düzenler, donmayı geciktirir.

Ayrıca,

Solvent bazlı boyalar için aktif çözücü,
Aktif ve solvent bazlı gravür ve flekso baskı mürekkeplerde,
Su bazlı gravür, flekso ve ipek yazmalar için baskı mürekkeplerinde taşıyıcı ajan olarak
Tarım ilaçları ve hayvancılıkta solvent olarak,

Kullanımı mevcuttur.

PROPİLEN GLİKOL

PROPİLEN GLİKOLKimyasal Adı                    : 1,2,-propanediol
Ambalaj Şekli                   : 215 Kg. Varillerde,İBClerde,Tankerli
Kimyasal Formülü            : CH3CHOHCH2OH
Tanımı ve Kullanım Alanı :

Özellikler: Düşük uçuculuklu, suyla, alkolle ve eterle karışabilir, yüksek saflıkta berrak renksiz solventtir. Özellikle kozmetik uygulamaları için uygundur. Nötral ve higroskopiktir. Suyla bütün oranlarda karışır, alkoller, esterler ve ketonlarla daha az karışır. Propilen glikol, etanolle aşağı yukarı eşit güçte bir mikrop öldürücüdür. Solüsyonlarda mikroorganizmaların çoğalmasını durdurur. Genellikle % 15-30 aralığındaki konsantrasyonuyla istenen etki elde edilir. Kozmetik endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, özellikle yüksek saflıkta ve kokusuz özellikte üretilmektedir.

Genel kullanım alanları: Unlu mamullerdeki formülasyonlarda yaygın kullanımı vardır. Aroma ve esans sanayinde, ilaç ve kozmetikte kullanılmaktadır. (Teknik kalitede olan formu; poliüretan plastikler ve polyester reçineler için önemli bir maddedir. Tütün sanayinde, gıda sanayindeki dondurucu makinelerin yağlanmasında da kullanılmaktadır).

Devamını oku...

MONO PROPİLEN GLİKOL

MONO PROPİLEN GLİKOLKimyasal Adı                    : 1,2,-propanediol
Ambalaj Şekli                   : 215 Kg. Varillerde,İBClerde,Tankerli
Kimyasal Formülü            : CH3CHOHCH2OH
Tanımı ve Kullanım Alanı :

Özellikler: Düşük uçuculuklu, suyla, alkolle ve eterle karışabilir, yüksek saflıkta berrak renksiz solventtir. Özellikle kozmetik uygulamaları için uygundur. Nötral ve higroskopiktir. Suyla bütün oranlarda karışır, alkoller, esterler ve ketonlarla daha az karışır. Propilen glikol, etanolle aşağı yukarı eşit güçte bir mikrop öldürücüdür. Solüsyonlarda mikroorganizmaların çoğalmasını durdurur. Genellikle % 15-30 aralığındaki konsantrasyonuyla istenen etki elde edilir. Kozmetik endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, özellikle yüksek saflıkta ve kokusuz özellikte üretilmektedir.

Genel kullanım alanları: Unlu mamullerdeki formülasyonlarda yaygın kullanımı vardır. Aroma ve esans sanayinde, ilaç ve kozmetikte kullanılmaktadır. (Teknik kalitede olan formu; poliüretan plastikler ve polyester reçineler için önemli bir maddedir. Tütün sanayinde, gıda sanayindeki dondurucu makinelerin yağlanmasında da kullanılmaktadır).

Devamını oku...

MONO ETİLEN GLİKOL

MONO ETİLEN GLİKOLKimyasal Adı                    : 1,2-Dihydroxyethane
Ambalaj Şekli                   : 230 Kg. Varillerde, İBClerde, Tankerli
Kimyasal Formülü            : HOCH2CH2OH
Tanımı ve Kullanım Alanı :

Emülsiyon boyalarda, sulu sistemlerde donma önleyici olarak. Kazein, jelatin, dekstrin, bazı fenol-formaldehit reçine, alkid reçineleri ve boyar maddeler için çözücü olarak kullanılır.

Ayrıca boyaya kayganlık ve uygulama kolaylığı verir. Mono etilen glikol, ısı-transfer ajanı olarak da kullanılır.

Dİ PROPİLEN GLİKOL

Dİ PROPİLEN GLİKOLDİ PROPİLEN GLİKOL (DPG); renksiz, higroskopik bir sıvı olup, su, alkol, esterler, organik solventlerin çoğu ve çeşitli bitkisel yağlar ile her oranda çözelti oluşturmakta ve organik solventlerin çoğunda da yüksek derecede çözünmektedir. Birçok sektörde solvent olarak kullanılan DPG, başlıca endüstriyel ara madde, doymamış polyester reçine, plastikleştiriciler, alkit reçineler, kozmetik ürünleri ve üretan polyolların üretiminde uygulama alanı bulmakta ve köpük önleyici ajanlar, endüstriyel sabunlar ve fonksiyonel akışkanların formülasyonlarında katkı maddesi olarak yer almaktadır.

Suda çözünen, renksiz, düşük uçuculuğa sahip olan düşük kokulu DPG; bir solvent olup koku ve deodorant uygulamalarında sulandırıcı ve/veya taşıyıcı görevi gören bir nemlendirici ajan olarak kullanılmakta ve koku yağlarının sulandırılmasında görev almaktadır. DPG; saç bakım ve banyo ürünleri, deodorantlar, traş ve cilt bakım ürünleri gibi birçok kozmetik ürün formülasyonunda katkı maddesi olarak görev almaktadır. Propilen glikol, dipropilen glikol ve tripropilen glikol; koku, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde solvent, yumuşatıcı, emülsiyon stabilizatörü veya viskozite değiştirici; higroskopik doğası ve su tutma yeteneğinden dolayı humektant; çok sayıda bakteri ve fungal türe karşı koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Devamını oku...

Dİ ETİLEN GLİKOL

Dİ ETİLEN GLİKOLGörünümü                             : Renksiz,Kokusuz sıvı
Kimyasal Adı                         : Ethylene Glycols
Kimyasal Formülü                 : HOCH2CH2)2O
Ambalaj Şekli                         : 230 Kğ Varillerde,1100 Kğ İBC lerde,Dökme
Tanımı ve Kullanım Alanları :

Di Etilen Glikol organik bir bileşiktir.Tatlımsı tadı hemen hemen kokusuz renksiz bir sıvıdır.Su,alkol,Eter,Aseton ve etilen glikolle rahat karışabilir. MDF, Tekstil, Polyester, Antifiriz, Boya sektörlerinde kullanılmaktadır

BUTİL GLİKOL

BUTİL GLİKOLKimyasal Adı                     : 2-butoxyethanol, butyl cellosolve
Kimyasal Formülü             : C6H14O2
Ambalaj Şekli                    : Varillerde
Tanımı ve Kullanım Alanı  :
Butil Glikol, boya ve yüzey kaplama sektörleri yanından temizleme ve mürekkep sektörlerinde de kullanımı olan glikol tipi bir solventtir. Yüzey tozumasını engelleyici, kuruma geciktirici, verniklere çözücü solvent olarak görev yapar.

BUTİL Dİ GLİKOL

BUTİL Dİ GLİKOLKimyasal Adı                    : 2-(2-butoxyethanol)
Kimyasal Formülü            : CH3CH2CH2CH2O(CH2CH2O).2H
Ambalaj Şekli                   : Varillerde
Tanımı ve Kullanım Alanı :

Çok düşük uçuculuk özelliğiyle butil di glikol, fırınlama bitişleri için (Üre, melamin, fenol, epoxi reçinelerinden türetilen bileşik formülasyonlar) yaygın olarak bir akış destekleyici olarak kabul edilmiştir.

Devamını oku...

Vitrindeki Ürünler

  • Kalsiyum Hidroksit

    KALSİYUM HİDROKSİTKalsiyum hidroksit sönmemiş kirece su ilave edilmesiyle elde edilen kimyasal bileşiktir. Kristal beyaz renkli toz halde bulunur.

  • Baryum Klorür

    BARYUM KLORÜRBeyaz toz haldedir. Higroskopiktir. Baryum elementinin suda çözünebilen en önemli tuzlarındandır.

  • İzo Butanol

    İZO BUTANOL

    Alkol tipi yardımcı bir organik solventtir. Aromatik hidrokarbon solventlerle kombine edilerek; alkid-amino, akrilik amino sistemlerde ve nitroselüloz...

  • POLİ VİNİL ALKOL

    POLİ VİNİL ALKOLPolivinil alkol suda çözünür bir polimerdir. Bir polivinil esterinin (polivinil asetat) hidroliziyle hazırlanır.